Flat piercing

De flat piercing behoort tot de groep oorpiercings en bevindt zich aan de bovenkant van het oor, op het platte gedeelte van het kraakbeen. Hier heeft de flat piercing zijn naam dan ook aan te danken. De flat piercing is een unieke oor piercing, die niet zo vaak wordt gezien maar die steeds meer populair wordt. Wij vertellen je graag meer over dit type oorpiercing, het genezingsproces en de kosten hiervan.

Fresh flat piercing gezet bij L'extremiste, een ervaren piercing studio in arnhem. Er zit een sieraad in de piercing van drie glimmende steentjes die in driehoeksopstelling zitten.

Een flat piercing gezet bij L’Extremiste. Meer voorbeelden op onze instagram.

Wat is een flat piercing?

Een flat piercing in het oor heeft zijn naam te danken aan de plek waar de piercing wordt gezet. De piercing bevindt zich op het platte gedeelte van het kraakbeen, bovenaan je oor. De piercing wordt niet in de oorschelp gezet, maar bevindt zich op het brede platte stuk bovenaan in het oor, onder de ‘helix rand’. Zie ook de voorbeelden op de foto’s.

Het zetten

Voordat de piercing wordt geplaatst, zal de piercer eerst je oor beoordelen. Daarna wordt het oor gereinigd en bepaalt de piercer de exacte locatie van de piercing in overleg met jou. Met behulp van een steriele naald wordt de piercing vervolgens ingebracht. Het kraakbeen rondom de flat is erg dun, waardoor de pijn tijdens het zetten van de piercing minder zal zijn dan bij het zetten van een helix piercing. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van jouw pijngrens.

Het genezingsproces

Aangezien de flat piercing door kraakbeen gaat, moet je rekening houden met een genezingsperiode van 6 tot 9 maanden. Gedurende de genezingsperiode van jouw flat piercing dien je de nazorginstructies zorgvuldig op te volgen. Je vindt onze nazorginstructies hier. Hiermee wordt de kans op complicaties of eventuele ontstekingen verkleind. Slaap niet op je nieuwe piercing, dit voorkomt dat de piercing schuin groeit. Schuingroei zorgt voor ongemak tijdens de genezingsperiode. Zorg ook dat je de piercer vraagt vanaf wanneer je de piercing mag komen verwisselen met een korter sieraad dat beter past. Dit noemen we het ‘downsizen’ van je piercing.

Nazorg

Nadat je de flat piercing hebt laten zetten zal de piercer jou de benodigde nazorginstructies mee geven. Wij raden je aan om je nieuwe piercing zo min mogelijk aan te raken en

Rechts bovenin dit oor zie je de flat piercing

Rechts bovenin dit oor zie je de flat piercing

wanneer je de piercing aanraakt, dien je je handen te hebben gewassen met een antibacteriële zeep. Draai de piercing nooit rond en vermijd de eerste 8 weken zwembaden en sauna’s.

L’Extrémiste Arnhem

Ben je geïnteresseerd in extra details over het plaatsen van een flat piercing, of wil je een afspraak regelen voor het laten zetten van deze piercing? Uiteraard is onze erkende studio ervaren met het zetten van deze piercing. Kom gerust langs bij onze tattoo en piercing studio of neem telefonisch contact met ons op. Je kunt L’Extrémiste Arnhem vinden op Beekstraat 84 in Arnhem.