Helix piercing zetten

Een helix piercing is een oor piercing die door de spiraalvormige bovenrand van het oor wordt gepierced. Zie de foto hieronder voor een voorbeeld, bij ons in de studio gezet.

De helix piercing heeft zijn naam te danken aan het woord helix, dat afkomstig is uit het Grieks en spiraal betekent. De helix heeft een groot oppervlak, waardoor er verschillende mogelijkheden zijn op het gebied van de plaatsing van de piercing. Wij vertellen je graag meer over de kosten van een helix piercing zetten, wat het genezingsproces is van de piercing en wanneer je de piercing mag verwisselen voor een ander sieraad.

Hoe duur is een helix piercing zetten?

Helix piercing steentje met goud in oor

Helix piercing, gezet bij L’Extremiste

De kosten om een helix piercing te zetten bij L’Extrémiste Arnhem beginnen bij 35 euro. Onze ervaren piercers dragen tijdens het zetten van de piercing nitril wegwerphandschoenen en werken uitsluitend met steriele instrumenten. Voordat de piercing wordt gezet, bekijkt de piercer je oor en zal hij indien de piercing gezet kan worden, de plek markeren waar de helix zal worden geplaatst. Indien je tevreden bent met de plek, kan de piercing worden gezet.

Hoelang blijft een de piercing pijn doen?

Hoelang een helix piercing pijn blijft doen is afhankelijk per persoon. Gemiddeld duurt de genezingsperiode van een helix piercing 6 tot 9 maanden. Blijft je helix na deze periode pijn doen of wordt de pijn erger en ervaar je andere klachten als een bultje bij de piercing, pus uit de piercing of een rode zwelling? Neem dan contact met ons op. Je piercing kan ondanks het op een juiste manier opvolgen van de nazorginstructies gaan ontsteken. Onze piercers zullen je in dit geval voorzien van het nodige advies. Wil je de nazorginstructies nog eens teruglezen? Bekijk ze hier.

Wanneer piercing verwisselen?

Bij een nieuwe piercing gebruiken wij bij L’Extrémiste Arnhem altijd een iets langer staafje dan dat je er na heling in kunt dragen. De reden hiervan is dat we op deze manier in kunnen spelen op een eventuele zwelling die kan ontstaan na het zetten van de piercing. Nadat de helix piercing is gezet geven wij je de benodigde nazorginstructies mee, waaronder antwoord op de vraag wanneer je de piercing mag verwisselen. Wij raden je aan om te wachten met het verwisselen van je piercing totdat deze volledig genezen is. Dit kan minimaal 6 tot 9 maanden duren. Als je piercing goed geneest kun je na drie maanden wisselen naar een korter sieraad, dit noemen we het downsizen van je piercing. Dit downsizen is verstandig want anders loop je kans dat de piercing scheef groeit. Je kunt voor het laten verwisselen van je helix piercing een bezoek brengen aan onze tattoo en piercing studio. Onze piercers zullen de piercing dan tegen een meerprijs van het vervangende sieraad voor je verwisselen. De service van het inzetten is bij L’Extrémiste Arnhem altijd kosteloos.

Helix piercing zetten bij L’Extrémiste Arnhem

Wil je jouw helix piercing zorgvuldig en hygiënisch laten zetten door een ervaren piercer? Dan ben je bij L’Extrémiste Arnhem aan het juiste adres. Wij zijn geregistreerd bij de GGD. Neem voor het maken van een afspraak telefonisch contact met ons op of breng een bezoek aan onze tattoo en piercing studio aan de Beekstraat 84 in Arnhem.