Permanente make-up

bij L’Extrémiste Beauty in Arnhem

Wat is PMU?

Permanente make-up (PMU) is het inbrengen van pigment in de bovenste laag van de (leder)huid. Dit gebeurt met een pen met aan het uiteinde een hygiënische naaldmodule. Permanente make-up wordt gebruikt om wenkbrauwen te verfraaien, een eyeliner aan te brengen of lipcontouren te creëren. Wat normaal gesproken met bijvoorbeeld een make-uppotlood wordt aangebracht, kan met PMU worden gepigmenteerd. PMU heeft een houdbaarheid van één tot twee jaar. Als het is vervaagd, kan er een opfrisbehandeling plaatsvinden. Omdat deze pigmentatie puur cosmetisch is worden PMU-behandelingen nooit vergoed door de zorgverzekeraars.

Wake up with make-up!

Permanente make-up is een ideale oplossing voor iedereen die moeite heeft met opmaken of die er simpelweg geen tijd aan wil besteden. Bij het dragen van een bril of contactlenzen kan het een gemak zijn om vaste make-up te hebben. Bij weinig tijd niet meer na te hoeven denken om ook nog eens je make-up te moeten verzorgen. En voor mensen die geen volle wenkbrauwen of zelfs helemaal geen wenkbrauwen hebben kan het uitkomst bieden. Allergie voor make-up zorgt er soms voor dat men ervoor kiest helemaal geen make-up te dragen. In zo’n geval kan permanente make-up erg handig zijn. Je ziet er op elk moment verzorgd uit, ook als je veel aan sport doet of de sauna bezoekt. Genoeg voordelen aan het laten plaatsen van permanente make-up.

Houd wel in de gaten dat permanente make-up soms een misleidende term is. Permanent zou eigenlijk semi-permanent moeten zijn want als je eenmaal begint aan permanente make-up, dan is het zaak om de permanente make-up regelmatig bij te houden met bijvoorbeeld een jaarlijkse opfrisbehandeling om deze zo mooi mogelijk te laten blijven. UV-straling (zon) kan namelijk zorgen voor vervaging en verkleuring. Bijwerken is daarom een vereiste als je elke dag met mooie kant en klare make-up wilt opstaan.`Je bent dus nooit met één behandeling gewoon klaar. Het vergt nog steeds enige mate van (jaarlijkse) zorg.

De behandeling

De behandeling begint met een intakegesprek. We beginnen met het doornemen van een gezondheidsformulier waarbij we kijken of we de behandeling kunnen uitvoeren. Bepaalde aandoeningen kunnen er voor zorgen dat PMU niet kan worden uitgevoerd. Daarna wordt overlegd over de gewenste vorm en kleur van de aan te brengen PMU. Er wordt vervolgens voorgetekend en daarna gepigmenteerd. Er wordt veel aandacht besteed aan het voortekenen zodat wij samen 100% tevreden zijn.

De eerste dagen na de behandeling zal de gepigmenteerde huid flink donkerder zijn. Het genezingsproces bedraagt ongeveer een tot twee weken. PMU moet in de regel nog worden bijgewerkt want een deel van de kleurstof wordt namelijk na de eerste behandeling afgestoten. Na zes weken is er de nabehandeling om de PMU te optimaliseren. Deze nabehandeling is bij de prijs inbegrepen. Bij iedere behandeling wordt er gewerkt met een steriele naaldmodule. Je krijgt na de behandeling nazorg instructies mee naar huis, zowel mondeling als schriftelijk.

Prijslijst vanaf 2024

Hoe bereik je ons?

Vanaf het Musis Sacrum

Loop richting het centrum naar de supermarkt Plus. Bij de ingang van de supermarkt loop links de Dwingelstraat in. Je komt dan op het Brouwersplein, deze steek je schuin links over. Voorbij de Action en de NewYorker ga je linksaf. Dan tref je de studio 100 meter verderop aan je rechterhand.

Vanaf de Grote Eusebius Kerk

Je loopt vanaf het Kerkplein voor de Eusebius richting de Broerenstraat. Als je deze uitloopt, kom je aan op een T-splitsing met de Beekstraat (je staat voor het politiebureau). Sla naar links de Beekstraat in en loop rechtdoor het centrum in. Op het eerste kruispunt tref je de studio aan je linkerhand tegenover cafe Classen.

Vanaf het treinstation Arnhem

Loop vanuit het station richting het centrum richting het Gele Rijders Plein, steek dit plein over en loop voor restaurant Dadawan rechts de
Bovenbeekstraat in. Deze straat gaat over in de Beekstraat. Na een paar honderd meter tref je de studio aan je rechterhand.

Parkeren kan bij