Forward helix

De forward helix is een unieke variant op de ‘normale helix’ piercing. De piercing bevindt zich tegenover de gewone helix, vlakbij het gezicht en boven de tragus. De tragus is het stukje huid waarmee je je oor dicht drukt en waar je oordopjes achter blijven haken. Wil je meer informatie over de plaatsing, het zetten van deze piercing, de kosten en het genezingsproces? Wij vertellen je er graag meer over.

Forward helix piercingforward helix, flat helix, tragus, halfwauy helix, en oorlel piercings

Zoals we net kort hebben benoemd, bevindt de piercing zich net boven de tragus dicht bij het gezicht. Op de afbeelding hier rechts, zie je de forward helix linksboven. Deze twee sieraden bevinden zich in de forward helix. De forward helix piercing is hierdoor beter zichtbaar dan de standaard helix piercing, die zich in de oorschelp bevindt. De forward helix piercing is een kraakbeenpiercing, die enkel gezet mag worden door middel van een naald.

Door een oorpiercing te laten schieten, is de kans aanwezig dat het kraakbeen versplintert. Dit heef als gevolg dat het oor beschadigt. Bij schieten wordt het botte sieraad door de huid geforceerd. Een piercingnaald is daarentegen hol, waardoor een klein stukje huid uit het oor wordt verwijdert, om een gat te vormen. Het sieraad wordt dan in dit gaatje, de piercing, gedragen. Wij raden je dan ook aan om de piercing uitsluitend te laten zetten door een erkende tattoo en piercing studio.

 

Pijn

Het is lastig om aan te geven hoeveel pijn het laten zetten van een forward helix piercing doet. Het verschilt per persoon hoeveel pijn dit doet, maar het laten zetten van de piercing neemt enkele seconden in beslag. De pijn is tijdelijk en voordat je het weet zit de piercing in je oor. Blijft je piercing na 6 tot 9 maanden pijnlijk of is de piercing erg rood, gezwollen en komt er pus uit? Dan raden we je aan om contact op te nemen met onze studio L’Extremiste.

 

Forward helix piercing kopen

Naast het laten zetten van een piercing, kun je ook nieuwe piercings in onze studio kopen. Breng een bezoekje aan onze studio en vraag naar ons assortiment.

 

Genezing

De forward helix piercing is een kraakbeenpiercing. Hierdoor dien je na het zetten van deze piercing rekening te houden met een geneestijd van 6 tot 9 maanden, mits er geen complicaties optreden. Je kunt het genezingsproces stimuleren door de piercing niet onnodig aan te raken, deze goed schoon te houden en je kussensloop regelmatig te vervangen. Draai nooit aan een pas gezette piercing en slaap bij voorkeur ook niet op de piercing tijdens de helingstijd. Slapen op een reiskussentje die het oor vrij houdt is aan te raden. Wees je ook bewust van andere factoren, waaronder je haar, dat achter de piercing kan blijven haken. Onze piercers geven je na het zetten van de piercing de benodigde nazorginstructies mee naar huis. Deze instructies vind je ook op de website.

Ontstoken

Heb je de nazorg instructies goed opgevolgd en blijft je foward helix piercing gevoelig? Je herkent een ontstoken forward helix piercing aan een pijn die erger wordt, een rode of gezwollen piercing en er kan zelfs soms pus uit de piercing komen. Twijfel je of je forward helix ontstoken is? Breng een bezoek aan onze tattoo en piercing studio, zodat onze piercers je piercing kunnen bekijken en je kunnen adviseren in eventueel te nemen vervolgstappen.

 

Forward helix bij L’Extrémiste Arnhem

Bij onze tattoo en piercingstudio L’ Extrémiste Arnhem aan de Beekstraat 84 in Arnhem ben je aan het juiste adres voor het op een veilige en hygiënische manier zetten van jouw forward helix piercing. Op deze lijst kan je zien dat we de juiste GGD en NVWA vergunningen bezitten. Wil je meer informatie over deze piercing of een afspraak inplannen voor het laten zetten van een forward helix piercing? Neem dan contact met ons op of breng een bezoek aan onze tattoo en piercing studio.