Surface piercings

Een surface piercing is een type piercing waarbij er door een vlakke huidoppervlakte wordt gepierced, in plaats van door een deel van het lichaam dat een ingang en een uitgang heeft, zoals bij een oorlel of een neusvleugel. De surface piercing wordt vaak toegepast op plaatsen zoals de nek, borst, heupen, rug, en het gezicht.

Surface piercing

Hoe werkt een surface piercing?

Bij een surface piercing wordt een staafje, genaamd een surface bar, onder de huid geplaatst. Deze surface bar heeft meestal een rechte of licht gebogen vorm met platte schijven aan beide uiteinden, om te voorkomen dat het sieraad door de huid trekt. De uiteinden van de staaf komen aan de oppervlakte van de huid te liggen, waardoor de piercing zichtbaar wordt.

Het zetten van de piercing

Een piercing laten zetten kan best iets spannends zijn. We vertellen je wat meer over het proces van een surface piercing zetten, zo kunnen we de spanning misschien wat verminderen.

 

  1. We werken op afspraak. Maak dus een afspraak door ons te bellen op 026 3511033 of vul het formulier op onze website in.
  2. Vul een toestemmingsverklaring in en neem je identiteitsbewijs mee. Zo weten we zeker dat je oud en gezond genoeg bent.
  3. Na plaatsnemen in de wachtruimte, word je door onze piercer meegenomen naar onze piercing ruimte. Hier wordt de surface piercing op discrete wijze gezet in een rustige, afgezonderde ruimte.
  4. Je kiest een sieraad dat je wil laten zetten. Bij L’extremiste hebben we een ruim assortiment en dus voor ieder wat wils; van simplistisch tot opvallend.
  5. De piercingmaterialen zijn steriel verpakt en de piercing ruimte is ook gedesinfecteerd. Nu alleen de huid nog desinfecteren en samen de exacte plaats van de piercing bepalen.
  6. De volgende stap is het piercen en het plaatsen van het sieraad. We nemen de tijd om dit zo comfortabel mogelijk te maken, maar het kan zijn dat er desondanks toch wat pijn bij komt kijken.
  7. Daarna kan je afrekenen en worden er instructies voor nazorg gegeven.
  8. Nu hoef je alleen nog maar de nazorginstructies goed te volgen en ben je voorzien van jouw surface piercing!
IMG_4885

Een surface piercing zetten bij L’extremiste

Met al ruim 25 jaar ervaring, ben je bij L’extremiste aan het juiste adres voor het zetten van jouw surface piercing. Wij werken onder vergunning van de GGD en dit is dan ook terug te vinden op de website van http://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl/. Je bent dus gegarandeerd van een studio die weet wat verantwoord piercen inhoudt. Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze studio.