Tunnels in de oren en stretchen

Tunnels, ook wel stretchers genoemd, zijn een vorm van piercings waarbij de oorlel wordt uitgerekt om een opening te creëren die groot genoeg is om een hol sieraad, de tunnel, in te plaatsen. Dit type lichaamsversiering is al eeuwenlang populair in verschillende culturen en is de laatste jaren ook populair in de moderne westerse samenleving.

L'Extremiste - Plaatsen piercing door oorschelp

Wat zijn tunnels?

Tunnels zijn cilindrische sieraden die worden gedragen in gestretchte oorgaatjes. Ze zijn beschikbaar in diverse materialen zoals chirurgisch staal, titanium, hout, glas, acryl, en siliconen. Tunnels komen in verschillende maten, van klein tot zeer groot, afhankelijk van hoe ver de oorlel is gestretcht.

Het proces van stretching

Het stretchen van de oorlel om tunnels in de oren te kunnen dragen is een proces dat zorgvuldig en geleidelijk moet worden uitgevoerd om complicaties te voorkomen. Hier zijn de stappen en tips voor een veilig stretchproces:

 

  1. Zorg ervoor dat je een volledig genezen oorlelpiercing hebt voordat je begint met stretchen. Dit duurt meestal minimaal 2 tot 6 weken, maar hoe langer hoe beter.
  2. Gebruik stretching tapers. Een taper is een conisch gevormd sieraad dat wordt gebruikt om de opening geleidelijk uit te rekken. Begin met een kleine maat en werk geleidelijk naar grotere maten toe.
  3. Vergroot de tunnel in kleine stappen. Voor advies over het stretchen van de oren kan je altijd contact met ons opnemen of langskomen in de studio.
  4. Geef het tijd. Om goed te kunnen genezen, raden wij aan om minimaal 4-6 weken tussen elke stap te wachten.
  5. Gebruik een smeermiddel zoals jojoba- of vitamine E-olie om de taper in te brengen en om de huid soepel te houden. Masseer de oorlel regelmatig om de doorbloeding te bevorderen en littekenweefsel te minimaliseren.
  6. Houd de tunnels schoon om infecties aan de oren te voorkomen. Reinig de oorlel en de sieraden regelmatig met een zoutoplossing of een milde, ongeparfumeerde zeep. Bekijk onze pagina over nazorg voor meer informatie.
  7. Als je het stretching proces liever niet zelf doet, kan L’Extremiste je daarbij natuurlijk helpen.
IMG_4885

Tunnels in de oren of stretchen bij L’extremiste

Met al ruim 25 jaar ervaring, ben je bij L’extremiste aan het juiste adres voor het plaatsen van tunnels of stretchen van de oren. Wij werken onder vergunning van de GGD en dit is dan ook terug te vinden op de website van http://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl/. Je bent dus gegarandeerd van een studio die weet wat verantwoord piercen inhoudt. Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze studio.