Tragus piercing

Een tragus piercing is een van de meest populaire piercings. Veel mensen kennen de piercing, maar zijn niet bekend met de benaming hiervan. Wil jij een tragus piercing laten zetten of ben je op zoek naar een unieke piercing? Wij vertellen je graag meer over de plaats van de tragus piercing, de kosten van de piercing, het zetten en het genezingsproces.

Wat is een tragus piercing?

Zoals we net kort hebben vermeld is een tragus piercing een populaire oor piercing. De tragus piercing wordt geplaatst in het randje van je kraakbeen, net boven de oorlel. De piercing heeft zijn naam te danken aan de plek waar de piercing wordt geplaatst, namelijk de tragus. De tragus is het stukje kraakbeen waarmee je je oren dicht kunt drukken en waardoor je oordopjes in je oren blijven zitten.

 

 

Tragus piercing zetten

Twijfel je over de tragus piercing te laten zetten? Gelukkig is het in de meeste gevallen mogelijk om bij een ieder een tragus piercing te zetten. Natuurlijk kan er verschil zitten in de dikte van de tragus, maar dit heeft in de meeste gevallen geen invloed op het zetten van de piercing. Wij raden je aan om net als bij iedere andere piercing, de piercing te laten zetten bij een door de GGD gekeurde piercing shop. Doordat de piercing in het kraakbeen wordt gezet, is het verboden om de piercing te laten schieten. Door de piercing te laten schieten is er een kans aanwezig dat het kraakbeen breekt of versplintert. De gevolgen van de versplintering van het kraakbeen is dat het oor gaat vervormen of dat de piercing extreem ontstoken raakt. De piercing experts bij L’ Extrémiste Arnhem maken voorafgaand aan het zetten van de piercing het oor schoon en markeren de plaats waar de tragus gezet zal worden. Vervolgens maken zij het piercing gaatje door met een steriele naald door het kraakbeen heen te prikken.

 

Prijs

De prijs van het laten zetten van een tragus piercing bij L’ Extrémiste Arnhem door een van onze piercing experts begint vanaf 45 euro. Wij raden je nogmaals aan om de piercing altijd te laten zetten door een erkende piercing shop en de tragus piercing niet te laten schieten. De kosten voor het laten schieten van de piercing zijn wellicht goedkoper, maar brengen vele risico’s met zich mee.

 

Tragus piercing kopen

Naast het laten zetten van een tragus piercing ben je bij L’ Extrémiste Arnhem ook aan het juiste adres voor het kopen van een tragus piercing. In onze tattoo en piercing studio vind je een breed assortiment tragus piercings.

Nazorg

Nadat de tragus piercing is gezet, zal onze piercer je voorzien van de benodigde informatie voor het opvolgen van de nazorg instructies. Wij raden je aan om net als bij iedere andere piercing, de piercing goed schoon te houden. Daarnaast dien je de piercing niet onnodig aan te raken en altijd je handen te desinfecteren wanneer je de piercing aanraakt. Wees je ook bewust van alles dat in contact komt met de piercing, denk hierbij aan je kussensloop, maar ook je haren. Slaap enkele weken na het zetten van de piercing niet op het oor waar de piercing is geplaatst. Je kunt ook een reiskussen gebruiken om op te slapen zodat je oor vrijblijft tijdens de nacht.

 

Tragus piercing ontstoken

Heb je de nazorg instructies op een juiste manier opgevolgd? Helaas is het mogelijk dat de piercing ontstoken raakt. Wanneer de piercing ontstoken is, herken je dit aan een roodheid, zwelling, pijn en eventueel pussen van de piercing. Ook kan een klein bultje bij de piercing ontstaan. Indien dit het geval is raden we je aan om contact met ons op te nemen. Onze piercing experts zullen je adviseren in de nodige vervolgstappen. Kraakbeenpiercings worden met een langer staafje gezet om eventuele zwelling die kan ontstaan na het piercen te kunnen opvangen. Na een aantal maanden is het aan te raden om dit staafje om te wisselen naar een korter staafje. Dit om een goede verdere heling te bevorderen. Laat het wisselen doen bij onze studio. Laat je informeren door onze piercing experts over wanneer het wisselen verstandig is.

 

Piercing zetten bij L’ Extrémiste Arnhem

Binnen onze tattoo en piercing studio staan veiligheid, hygiëne en kwaliteit van materialen voorop. Onze piercing experts doen er alles aan om je op een juiste manier te informeren over het zetten van de piercing, het genezingsproces en de nazorg instructies. Je vindt onze tattoo en piercing studio L’ Extrémiste Arnhem aan de Beekstraat 84 in Arnhem. Wil je meer informatie over deze piercing of een afspraak maken om de tragus piercing te laten zetten? Breng een bezoek aan onze studio of neem telefonisch contact met ons op.