Tong piercing

Een tongpiercing wordt zoals de naam al doet vermoeden, gezet in je tong. De tongpiercing is dus alleen zichtbaar tijdens het praten en wanneer je je mond opent. Een tongpiercing is een veelgekozen piercing onder zowel mannen als vrouwen. Overweeg jij om dit type piercing te laten zetten en wil je meer informatie over het zetten, de prijs van een tongpiercing en het genezingsproces? Wij vertellen je hier graag meer over.

Tongpiercing zetten

Voordat je een tongpiercing gaat zetten is het van belang dat je onderzoek doet naar de tattoo of piercing studio waar je deze piercing wilt laten zetten. Omdat je tong een grote spier is, vol aders en slagaders is het van belang dat de piercing zorgvuldig en hygiënisch wordt gezet. Wij raden je aan om dan ook altijd naar een door de GGD gekeurde piercing shop te gaan en ervaringen van anderen te lezen. De piercer kijkt met behulp van een lampje onder je tong waar de aders lopen in je tong. Vervolgens dept de piercer je tong droog en zal deze met speciale inkt aangeven waar de piercing wordt geplaatst. De piercer houdt de tong met een klem vast en prikt vervolgens de naald door je tong. De pijn van de tongpiercing verschilt per persoon.

 

Piercing prijs

Wanneer je jouw tongpiercing in onze studio laat zetten, betaal je hiervoor 65 euro. Deze prijs is inclusief een verzorgingsproduct en het wisselen van het staafje van de piercing. Dit is de prijs met een standaard titanium sieraad. Doordat de tong op kan zwellen door de piercing, plaatsen onze piercers altijd een langer staafje. Wanneer de zwelling van de tong is afgenomen kom je na drie weken terug naar onze studio en wordt het lange staafje vervangen door een korter staafje. Hiervoor krijg je een wisselkaartje mee dat je kunt tonen. Het materiaal van onze standaard tongpiercings is titanium, dit omdat dit de kans op allergische reacties aanzienlijk verkleint. Wil je toch een ander materiaal? Indien dit mogelijk is, betaal je hiervoor een meerprijs.

 

Tongpiercing kopen

Naast het laten zetten van piercing, kun je in onze studio ook een nieuwe tongpiercing kopen. Breng een bezoek aan onze tattoo en piercingshop in Arnhem en vraag een van onze tattoo en piercing experts naar het assortiment tong piercings. Let tijdens een tongpiercing altijd op het materiaal, de lengte en de dikte van het staafje. Een te lange of korte piercing kan problemen of ongemak veroorzaken.

Nazorg

Nadat de is gezet geven onze piercing experts je de benodigde informatie mee naar huis voor de nazorg van de piercing. Wij raden je aan om niet direct na het zetten van je tongpiercing een flinke maaltijd te eten, alcohol te drinken of te roken. Vermijd orale seks. Door de zwelling na het zetten van de piercing kunnen praten en eten moeizaam gaan. Je kunt de tong koelen door te sabbelen op een ijsje of ijsklontje en door koude dranken te drinken. Houdt de tong na het zetten van de piercing goed schoon door te spoelen met alcoholvrij mondwater.

 

Tongpiercing ontstoken

Ondanks het op een juiste manier opvolgen van onze nazorginstructies, kan het mogelijk zijn dat je te maken krijgt met een ontstoken tongpiercing. Je herkent een ontstoken tongpiercing aan pijn die niet afneemt, maar juist erger wordt en dat de zwelling van de tong niet afneemt. Indien dit het geval is raden wij je aan om contact op te nemen met onze tattoo en piercing studio. Onze piercing experts bekijken de tong en zullen je adviseren in de eventuele vervolgstappen.

 

Piercing zetten bij L’ Extrémiste Arnhem

Of je nu overweegt om je tongpiercing te zetten of er eerst meer van wilt weten, in beide gevallen ben je welkom in onze tattoo en piercing studio in Arnhem. Onze piercing experts beantwoorden graag alle vragen die je hebt rondom het zetten van een piercing en de nazorg hiervan. Wil je een afspraak maken voor het zetten van je tongpiercing? Dan kun je telefonisch contact met ons opnemen voor het inplannen van een piercingafspraak met onze studio in Arnhem op 026-3511033. Je vindt L’ Extrémiste aan de Beekstraat 84 in Arnhem.