PIERCER IANPIERCER IAN

IAN

Ian Dijkstra

Mijn naam is Ian Dijkstra en ik ben geboren en getogen in Gouda.

Eind 1996 hebben we onze eerste piercingstudio op de Lange Groenendaal in Gouda geopend. Een jaar later is de tweede vestiging in Arnhem geopend op de Klarendalseweg. Op dat moment zijn we ook gestart met het tatoeëren. Arnhem bleek goed te bevallen en de vestiging in Gouda hebben we verkocht toen mijn eerste zoon Bo werd geboren in 2001. Een jaar na vestiging in Arnhem zijn we verhuisd naar de locatie op de Nieuwstad. Na 10 jaar op de Nieuwstad was het tijd geworden voor een nieuwe uitdaging voor de zaak. Inmiddels is mijn tweede zoon Ocean geboren en met veel plezier ben ik 2009 in een compleet nieuwe studio aan de Beekstraat verder gegaan. Deze studio is ruimer en lichter en voorzien van alle gemakken.

Voor het tattoo- en piercinggebeuren heb ik veel verschillende banen gehad, van archivaris tot vloerenlegger. Ik werk zelf al vanaf het begin van onze verschillende ondernemingen als piercer. Omdat er tien jaar geleden geen specifieke leerschool voor het piercingvak bestond was het gewoon een kwestie van doen. Het uitwisselen van ervaring met andere piercingstudio’s, het inwinnen van advies bij een arts en het lezen van de nodige lectuur hebben bijgedragen aan mijn huidige kennis en ervaring.

In 1999 heb ik een cursus brandmerken gevolgd bij tattoo- en piercing studio B52 te Berlijn. Voor geinteresseerden kan ik branding verzorgen. Door zelf mensen op te leiden heb ik mijn piercingteam uitgebreid.

Naast mijn werk in de studio ben ik actief met verschillende dingen. Ik heb zes jaar lang met veel plezier op Lowlands getatoëerd en gepierced met het L’Extrémiste team. Samen met collega’s Leslie Reesen (Mad Science, Den Haag) en Marco Bratt (Marco Bratt Tattoo, Noordwijk) heb ik me beziggehouden met de organisatie van verschillende tattoo conventies onder de vlag van Goodfellas te Arnhem. Ons laatste experiment was het Riff-Raff festival waarin we urban art hebben gecombineerd met de artiesten uit de tattoowereld.