Snug piercing

Een snug piercing is een unieke, one of a kind oorpiercing. De kraakbeen piercing heeft iets ongebruikelijks, namelijk dat zowel aan de in- als uitgang zichtbaar is aan de voorzijde van het oor. De achterzijde van de piercing is dus niet verstopt achter je oor. Wij vertellen je graag meer over de snug piercing, hoe deze piercing wordt gezet en hoelang het genezingsproces van de piercing duurt.

Wat is een snug piercing?

Wij begrijpen dat je wellicht nog niet van een snug piercing hebt gehoord. Een snug piercing is namelijk een unieke kraakbeen piercing. Zoals eerder benoemd is de piercing uniek doordat de piercing zowel aan de in-als uitgang zichtbaar is aan de voorzijde van het oor.
Een snug piercing is een piercing die niet bij iedereen kan worden gezet. De vorm van jouw oor dient geschikt te zijn voor de piercing, om te voorkomen dat je lichaam de piercing afstoot of de ruimte simpelweg te kort is voor de piercing. Onze piercer kan bepalen of de snug piercing mogelijk is voor jou.

 

Doet een snug piercing pijn?

De snug piercing is een kraakbeen piercing. Op de plek waar de snug piercing zal worden geplaatst is het kraakbeen een stuk dikker dan op andere plekken in je oor. Dit maakt dat het laten zetten van de snug piercing gevoeliger kan zijn dan een helix piercing. De pijn die je ervaart is afhankelijk van jouw pijngrens en de piercer die de piercing zal zetten. Laat je snug piercing door een ervaren en professionele piercer zetten, hij of zij zal ervoor zorgen dat het laten zetten van de piercing zo soepel en prettig mogelijk verloopt.

 

Genezingsproces piercing

De snug piercing behoort tot de kraakbeen piercings. Net als bij andere kraakbeen piercings is de gemiddelde genezingsduur 6 tot 9 maanden. Afhankelijk van het op een juiste manier opvolgen van de nazorg instructies en hoe jouw lichaam op je nieuwste piercing reageert kan dit proces sneller of trager verlopen.

 

Nazorg snug piercing

Nadat de piercing is gezet, zal de piercer je de benodigde nazorg instructies geven. Raak de piercing zo min mogelijk aan en was je handen voordat je de piercing schoon wil maken. Probeer niet op de snug piercing te slapen en was je kussensloop regelmatig. Draai niet onnodig aan de piercing. Wacht met het verwisselen van de piercing totdat deze volledig is genezen. Wij raden je aan om de piercing te laten vervangen door je piercer.

 

Piercing zetten bij L’ Extrémiste Arnhem

Bij L’ Extrémiste Arnhem staan hygiëne en professionaliteit hoog in het vaandel. Wij vinden het van belang dat jouw piercing zorgvuldig en steriel door een ervaren piercer wordt gezet.
Wil je meer informatie over het laten zetten van een snug piercing? Of wil je een afspraak maken om de piercing te laten zetten door een van onze ervaren piercers? Neem telefonisch contact met ons op of breng een bezoek aan L’Extrémiste Arnhem. Je vindt onze tattoo en piercing studio aan de Beekstraat 84 in Arnhem.