Smiley piercing

Een smiley piercing is een minder opvallende piercing in de mond. De piercing is en blijft een van de meest gezette piercings. Doordat de smiley piercing gemakkelijk te verbergen is en enkel zichtbaar is wanneer je lacht, blijft de piercing in populariteit stijgen. Wij vertellen je graag meer over deze piercing, wat je kunt verwachten, hoe lang het genezingsproces van de piercing is en wat de kosten zijn.

Smiley piercing, wat is het?

Smiley piercing, sieraad gekocht en gewisseld bij L'Extremiste

Smiley met sieraad dat is gekocht en geplaatst bij L’Extremiste

Een smiley piercing gaat dwars door het stukje huid, de frenulum, dat je tandvlees verbindt met je lip en recht boven het stukje tandvlees van je voortanden zit, precies tussen je tandvlees en je lip. De smiley piercing heeft zijn naam te danken aan het moment wanneer je de piercing ziet, namelijk alleen wanneer je glimlacht. Bekijk hier rechts een voorbeeld van een smiley piercing, met een sieraad wat bij ons is gekocht. Bekijk onze instagram voor meer voorbeelden van piercings.

 

Smiley piercing zetten

Voordat je de smiley piercing kan laten zetten, zullen onze piercers naar het stukje huid kijken waar de piercing dient te komen. Dit stukje huid tussen je lip en je tandvlees wordt ook wel frenulum genoemd. Het frenulum, het stukje huid waar de piercing wordt gezet, dient namelijk sterk genoeg te zijn om de piercing te kunnen plaatsen. Indien dit bij jou niet het geval is, zal het helaas niet mogelijk zijn om de piercing te zetten. Negeer je dit advies? Dan is de kans aanwezig dat de piercing uitscheurt of uitgroeit. Dit kan vervelende gevolgen voor je opleveren. Luister daarom altijd naar onze piercing experts.

 

Prijs

De prijs voor het laten zetten van een smiley piercing begint bij L’Extremiste vanaf 45 euro. De standaard piercing die wordt geplaatst tijdens het zetten is gemaakt van het materiaal titanium. Wil je een ander materiaal piercing, denk hierbij aan goud, rose goud of zwart sieraad? Dan wordt er een meerprijs berekend.

Nazorg

Wanneer de piercing is gezet, raden wij je aan om de piercing zo min mogelijk aan te raken. Dit vertraagt het genezingsproces van de piercing. Als je mondwater wilt gebruiken, gebruik dan een mondwater zonder alcohol. Blijf na het zetten van de piercing je tanden tweemaal per dag poetsen maar doe dit erg voorzichtig rondom de smiley piercing. Probeer er met poetsen niet tegenaan te stoten. Een smiley piercing geneest sneller dan andere piercings als je mondflora goed is. De gemiddelde geneestijd voor een smiley piercing is zo’n 3 tot 6 weken.

 

Smiley piercing ontstoken

Onze piercers geven je na het zetten van de piercing de benodigde nazorginstructies mee. Wanneer je de nazorginstructies op een juiste manier opvolgt, wordt de kans op een ontstoken piercing verkleind. Helaas is het ondanks het op een juiste manier opvolgen van de nazorginstructies toch mogelijk dat de piercing ontstoken raakt. Wordt de pijn na het zetten van de piercing erger, is de piercing gezwollen of komt er afscheiding uit het gebied? Neem dan contact met ons op. Wij bekijken de piercing en zullen je, indien deze is ontstoken, adviseren in de te nemen vervolgstappen.

 

Piercing zetten bij L’ Extrémiste Arnhem

Veiligheid, hygiëne en hoogwaardige sieraden staan hoog in het vaandel bij L’ Extrémiste Arnhem. Onze piercers werken met steriele instrumenten en dragen tijdens het zetten van piercings nitril wegwerphandschoenen. Doordat wij werken met het materiaal titanium is de kans op een allergische reactie aanzienlijk klein. Tijdens het zetten van de piercing, ben alleen jij samen met de piercer aanwezig in de ruimte. Onze piercers willen zich kunnen focussen op het zetten van een goede piercing en eventuele afleiding voorkomen. Wil je meer informatie over het zetten van een smiley piercing? Neem dan telefonisch contact met ons op of breng een bezoek aan onze tattoo en piercingshop in Arnhem.