Sleeve tattoo

Wil jij graag meer dan één tattoo op je arm? Wanneer je een echte tattoo liefhebber bent, wil je wellicht meerdere tattoo’s op verschillende plekken op je lichaam of wil je een geheel van meerdere losse tattoos creëren. Een sleeve tattoo is de manier om samenhang te creëren tussen verschillende ontwerpen tattoo’s. Sleeves werden voorheen veel bij mannen gezien, maar tegenwoordig wordt een sleeve of gedeeltelijke sleeve ook erg populair onder vrouwen. Wij vertellen je graag meer over wat een sleeve tattoo is en hoe je een ontwerp maakt of laat maken door een ervaren tatoeëerder voor jouw sleeve tattoo.

Wat is een sleeve tattoo?

Een sleeve tattoo is een tattoo die je gehele arm bedekt. Hier komt dan ook het woord sleeve vandaan, de tattoos bedekken je hele arm of bijvoorbeeld een hele bovenarm of onderarm. De sleeve tattoo komt in verschillende varianten, wij leggen je per variant uit in welke mate de tattoo je arm bedekt.

Lower arm sleeve
Zijn tattoo’s die vanaf je elleboog tot aan je pols lopen.

Quarter sleeve
Zijn tattoo’s die vanaf je schouder tot aan de helft van je bovenarm lopen.

Half sleeve
Zijn tattoo’s die vanaf je schouder tot aan je elleboog lopen.

Three quarter sleeves
Zijn tattoo’s die vanaf je schouder tot de helft van je onderarm lopen.

Full sleeves
Zijn tattoos die je gehele arm bedekken.

 

Tattoo sleeve vrouwelijk

Zowel mannen als vrouwen kunnen een sleeve tattoo rocken. Wanneer je op zoek bent naar inspiratie rondom een vrouwelijke tattoo sleeve raden we je aan om eens op zoek te gaan naar sleeves waar elementen als rozen, bloemen, vlinders of mandala’s in verwerkt zijn. Deze elementen, objecten en dieren kunnen in jouw tattoo vrouwelijkheid uitstralen.

 

Tattoo sleeve ontwerpen

Een tattoo sleeve ontwerpen hoef je gelukkig niet alleen te doen. Samen met onze ervaren tatoeëerder ga je aan de slag met het ontwerpen van jouw sleeve. Voorafgaand aan het ontwerpen van een sleeve raden we je aan om na te denken over het thema en de tattoo stijl van de sleeve. Denk hierbij aan het thema bloemen, instrumenten of jouw dierbaren. Zodra het thema bekend is, wordt er nagedacht over de elementen die in jouw sleeve terug zullen komen. Wil je bijvoorbeeld de geboortedatum of een naam terug laten komen in je tattoo? Dan is het van belang om dit te benoemen.

 

Breng een bezoek aan onze tattoo en piercing studio

Wil je jouw sleeve gaan ontwerpen of heb je een vraag over een sleeve tattoo? Neem telefonisch contact met ons op of breng een bezoek aan onze tattoo en piercing studio in Arnhem. Onze ervaren tatoeëerder staan voor je klaar om je te voorzien van antwoorden op je vragen en waar nodig te adviseren. Je vindt L’Extrémiste aan de Beekstraat 84 in Arnhem.