Septum piercing bij L’Extremiste

De septum piercing is een piercing die wordt geplaatst tussen beide neusgaten, hier bevindt zich een dun stukje huid. De septum piercing wordt dus niet zoals bij andere neuspiercings door het kraakbeen geplaatst. De piercing heeft een gedurfde uitstraling, maar kan ook worden verborgen door de piercing naar binnen te dragen. Benieuwd naar het genezingsproces, de pijn en de kosten van het laten zetten van een septum piercing? Lees dan verder.

Wat is een septum piercing?

septum piercing

Septum piercing die net is gezet bij L’Extremiste

Eerder hebben we al antwoord gegeven op de vraag: wat is een septum piercing? Een septum piercing is een piercing die wordt geplaatst wordt door het neustussenschot. De piercing wordt niet aangeraden om te piercen door het kraakbeen in de neus, maar door het dunne stukje huid vlak onder het kraakbeen. In de septum piercing wordt vaak een ringetje gedragen. Als je in de septum een circular barbell sieraad draagt, kan dit sieraad naar binnen worden gedraaid, waardoor je deze op ieder gewenst moment kunt verbergen. Wanneer je neusgaten iets omhoog staan, is de kans aanwezig dat de piercing zichtbaar blijft.

 

Septum piercing zetten

Overtuigd en een septum piercing zetten? Wij raden je aan om een piercing te laten zetten door een ervaren piercer. De piercing wordt geplaatst in je gezicht, deze plek benadrukt nogmaals dat het belangrijk is dat de piercing juist wordt gezet. De piercer zal bij binnenkomst je neus bekijken en bepalen of het mogelijk is om de septum piercing te zetten. De piercer markeert dan de plek waar de piercing zal worden geplaatst. Het kraakbeen wordt door middel van een steriele tang op zijn plaats gehouden waarna de piercing met behulp van een naald wordt gezet.

 

Nadelen

Septum piercing die is opgerekt naar een dikker formaat, sieraad gewisseld bij L'Extremiste

Septum piercing die is opgerekt naar een dikker formaat, sieraad gewisseld bij L’Extremiste

De septum piercing heeft vrijwel geen nadelen. Doordat de piercing aan de binnenzijde van de neus wordt gezet, is er na het verwijderen van de piercing geen litteken zichtbaar. Daarnaast kun je in de septum een sieraad dragen dat naar binnen kan worden gedraaid op ieder gewenst moment.

 

Piercing prijs

De prijs voor een septum piercing begint bij L’Extrémiste Arnhem vanaf 50 euro. Afhankelijk van het materiaal van de piercing kan er een meerprijs in rekening worden gebracht. De piercings worden standaard gezet met een piercing van het materiaal titanium. Titanium bevat geen nikkel, waardoor het risico op een allergische reactie vrijwel niet mogelijk is.

Genezing

De gemiddelde genezingsduur van een septum piercing is tussen de 3 en 4 maanden. Afhankelijk van het op een juiste manier opvolgen van de nazorginstructies en de manier waarop jouw lichaam op de piercing reageert kan dit proces korter of langer duren. Wij raden je aan om de piercing net na het zetten zo min mogelijk aan te raken en de nazorg instructies zorgvuldig op te volgen. Dit verkleint de kans op problemen of eventuele ontstekingen van de piercing.

 

Nazorg

Nadat de piercing is gezet zal de piercer je de nodige nazorg instructies geven. Maak de piercing eenmaal per dag schoon met of een zoutspray of met antibacteriële zeep onder de douche. Raak de piercing niet onnodig aan en let er bij het aan- en uitkleden op dat de piercing niet achter je kleding blijft haken. Daarnaast raden we je aan om de piercing pas te vervangen wanneer deze volledig is genezen.

 

L’Extrémiste Arnhem

Wanneer je jouw piercing door een ervaren piercer wilt laten zetten, heten we je welkom in onze tattoo en piercing studio aan de Beekstraat 84 in Arnhem. Voor vragen of het maken van een afspraak zijn wij telefonisch bereikbaar.