Roos tattoo

De roos blijft een populaire bloem onder tattoos. Een roos tattoo kan diverse betekenissen hebben, maar kenmerkend voor de roos is de betekenis liefde. Een rozen tattoo is een tijdloze en veelzijdige tatoeage. Wil jij een rozen tattoo laten zetten en ben je op zoek naar inspiratie of de betekenis achter de roos? Wij vertellen je er graag meer over.

Betekenis roos tattoo

De roos staat voor liefde, schoonheid, passie en bescherming. De betekenis achter jouw rozen tattoo is afhankelijk van jouw persoonlijke ervaring en de kleur van de roos. Staat de door jou uitgekozen roos symbool voor een dierbaar persoon of een speciaal moment in je leven? Dan kan dat jouw betekenis zijn achter een rozen tattoo. Daarnaast kan de kleur van de roos een betekenis hebben. Onderstaand leggen we per kleur uit welke betekenis achter de roos kan zitten.

Witte roos tattoo 
Een witte roos staat voor voor vertrouwen, respect, zuiverheid en puurheid.

Rode roos tattoo
Een rode roos staat voor liefde, trouw, respect en vriendschap.

Zwarte roos tattoo
Een zwarte roos tattoo staat als symbool voor een nieuw begin, rouw en de dood.

Blauwe roos tattoo
Een tattoo van een blauwe roos staat voor liefde, vreugde en opwinding.

Paarse roos tattoo
Een tattoo van een paarse roos staat voor betovering en verlangen.

Roze roos tattoo
De roze roos tattoo staat voor het hebben van plezier samen, dankbaarheid en geluk.

Gele roos tattoo
Een gele roos tattoo staat voor vriendschap.

 

Stijlen rozen tattoo

Er zijn diverse stijlen waarin je jouw rozen tattoo kunt laten tatoeëren. De meest voorkomende tattoo stijlen zijn:

Fotorealisme
Waarbij de tattoo levendig en fotorealistisch wordt gezet. Het verschil tussen een tattoo en een foto is bijna niet te onderscheiden.

Old school
Old school tattoos bevatten veel kleur en kenmerken zich door zwarte contouren en grote kleur oppervlakken.

New school
Een new school tattoo is een stijl die voortborduurt op de old school stijl. Net als tattoos in de old school stijl wordt er bij de new school stijl veel gebruikgemaakt van kleur. Deze manier van tatoeëren is uiterst geschikt voor graffiti en cartoon tattoos.

Fine line tattoo
De fine line tattoo is op dit moment ontzettend populair. De fine line tattoo kenmerkt zich door het minimalistische design, kleine details en dunne lijnen.

 

Hoe duur is een tattoo van een roos?

De kosten van een rozen tattoo zijn geheel afhankelijk van het type ontwerp en de grootte van de tattoo. Wil je een minimalistische fineline tattoo waarbij enkel gebruik wordt gemaakt van dunne lijnen of wil je een grote rozen tattoo op je rug met veel schaduwen en kleur? Afhankelijk van jouw wensen en het ontwerp wordt de totaalprijs van de tattoo bepaald.

 

Rozen tattoo laten zetten

Ben je overtuigd en heb je jouw rozen tattoo design gevonden of wil je deze door onze ervaren tatoeëerders laten ontwerpen? Ook voor vrijblijvend advies over jouw eventuele tattoo heten we je van harte welkom. Maak telefonisch een afspraak of breng een bezoek aan onze tattoo en piercingstudio aan de Beekstraat 84 in Arnhem.