Rook piercing zetten: dit moet je weten

De rook piercing is een oorpiercing die door het kraakbeen wordt geplaatst. De rook piercing wordt boven in het oor, door het middelste stuk kraakbeen, net onder de helix rand geplaatst. Wellicht is dit verwarrend, daarom zie je hieronder een aantal afbeeldingen waarop de piercing te zien is. Deze zijn allemaal gezet bij L’Extremiste met hoogwaardige sieraden. De rook piercing dient enkel door een erkende piercer door middel van een naald gezet te worden. Laat de piercing niet door middel van een piercingpistool zetten, dit kan het kraakbeen beschadigen en doen versplinteren. Wij vertellen je meer over de rook piercing, het genezingsproces, de kosten en de nazorg.

Rook piercing zetten bij L’Extrémiste Arnhem

Rook piercing gezet bij L'Extremiste Arnhem

Rook piercing gezet bij L’Extremiste (bovenste sieraad)

Bij L’Extremiste Arnhem werken ervaren piercers. De studio is GGD gekeurd en zij werken volgens de richtlijnen van de GGD. In deze database vindt u alle studio’s, schoonheidssalons en juweliers die een vergunning hebben en tot wanneer deze geldig is. Ga niet naar een salon of studio die geen vergunning heeft. Ondernemingen die niet op de website www.veiligtatoeerenenpiercen.nl staan hebben geen geldige vergunning om te piercen. De piercer draagt tijdens het zetten van een piercing nitril wegwerphandschoenen en werkt met steriele instrumenten. Het laten zetten van een rook piercing gaat als volgt in zijn werk: de piercer zal voordat de piercing gezet kan worden je oor bekijken. In sommige gevallen is het namelijk niet mogelijk om dit type piercing te laten zetten. De reden hiervan is dat de plooi van het oor te klein is, waardoor de piercing hoogstwaarschijnlijk zal uitgroeien. Indien het wel mogelijk is om de piercing te laten zetten, zal de piercer het oor schoonmaken en de plaats van de piercing aangeven. Indien je akkoord bent met de plek waar de piercing wordt gezet, kan de piercer de piercing maken en het sieraad plaatsen.

 

Rook piercing pijn

Het laten zetten van een rook piercing is in de meeste gevallen niet geheel pijnloos. De piercing wordt namelijk door het kraakbeen geplaatst. Desondanks vinden de meeste mensen de pijn meevallen en is de pijn, nadat de piercing in het oor zit, vrijwel verdwenen. Wordt de pijn na het zetten van de piercing erger of ontstaat er een bultje bij de piercing? Neem dan contact op met onze tattoo en piercing studio. De piercing kan in dit geval ontstoken zijn.

 

Genezingsproces

Rook piercing, gouden piercing sieraad, onderdeel van earparty, gezet bij L'Extremiste in Arnhem

Tweede voorbeeld van Rook piercing, gezet bij L’Extremiste

De gemiddelde genezingsduur van de rook piercing is 3 tot 9 maanden. De kraakbeen piercing staat bekend om een langere genezingsduur dan andere piercings. Om het genezingsproces op een positieve manier te beïnvloeden, raden wij je aan om de nazorg instructies nauwkeurig op te volgen en de piercing niet te vroeg te verwisselen.

 

Rook piercing ontstoken

Neemt de pijn na het zetten van de piercing toe? Zwelt de huid rondom de piercing op, ontstaat er een bultje of komt er pus uit de piercing? Dan is de kans aanwezig dat jouw piercing ontstoken is. Indien je een ontsteking vermoedt raden wij je aan om contact op te nemen met onze tattoo en piercing studio. Het is niet altijd nodig om naar de dokter te gaan, vaak kan je de ontsteking of irritatie zelf verhelpen door de juiste behandeling toe te passen. Kom daarom altijd eerst even bij ons langs, we helpen je verder. Onze piercers bekijken je oor en voorzien je indien nodig van advies rondom de ontstoken rook piercing.