Piercing in het oor

Wil je graag een piercing in je oor laten zetten? Wij van L’Extremiste vertellen je alles wat je moet weten voor je aan het zetten van een piercing begint. Zo zijn er verschillende plekken in je oor waar je de piercing kan laten zetten en zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wat betreft de nazorg. Ook geven we je wat tips mee wanneer je je eerste piercing komt laten zetten. Met ruim 25 jaar ervaring op het gebied van tattoos en piercings, delen we onze kennis graag om ervoor te zorgen dat het zetten van een piercing in het oor veilig en vertrouwd voelt.

Piercing oor

Soorten piercings in het oor

Er zijn verschillende plekken in het oor waar je een piercing kan laten zetten. We benoemen hier de plekken waar wij in het oor piercen. Wanneer je op de naam van de piercing klikt, krijg je een voorbeeld van deze piercing die door ons gezet is.

Waar moet ik rekening mee houden?

Een piercing laten zetten kan best spannend zijn. Daarom vertellen wij je precies hoe dit in zijn werk gaat en wat je kan verwachten.

1. Piercen gaat bij ons altijd op afspraak. Bel dus naar 026 3511033 of vul het formulier op onze website in om een afspraak te maken. Je kan dan ook vragen stellen die je mogelijk vooraf hebt.

2. Vul een toestemmingsverklaring in en neem je identiteitsbewijs mee. We willen er namelijk zeker van zijn dat je oud en gezond genoeg bent om een piercing te laten zetten.

3. Vervolgens is het tijd voor de afspraak. Zorg dat je er op tijd bent en fit in de wachtruimte plaatsneemt. Zorg dat je hebt gegeten. Wanneer het zo ver is, haalt de piercer je op en neemt je mee naar onze piercing ruimte. Hier is genoeg rust en privacy om je mee te nemen in wat we exact gaan doen. Let op: om te zorgen dat de piercer zich volledig kan concentreren op het zetten van een mooie piercing, is het niet de bedoeling dat er iemand met je mee gaat.

4. Nu kan je een sieraad kiezen. Als de piercing net is gezet, kan de huid wat opzwellen. Daarom krijg je een sieraad met een wat langer staafje. Maar, geen zorgen. De keuze in deze sieraden, maar ook in de sieraden die je later in kan doen, is groot. We bieden sieraden met verschillende kleuren metaal en indien je dat wenst met verschillende soorten steentjes.

5. De piercingmaterialen en het sieraad zijn gedesinfecteerd. Nu wordt je huid gereinigd en wordt de plaats van de piercing bepaald. Je kan goed mee kijken om te zorgen dat de piercing exact op de plek komt waar jij het wilt.

6. Dan gebeurt het, de piercing wordt gezet. Met een holle, steriel verpakte naald wordt een gaatje geprikt en hiermee kan het sieraad direct worden geplaatst. Dit kan even pijnlijk zijn, maar de pijn duurt vaak maar kort. We nemen de tijd om je even bij te laten komen als er veel spanning bij komt kijken.

7. De piercer vertelt je tijdens het afrekenen precies wat je moet doen om het genezingsproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dat kan veel zijn om te onthouden, daarom kan je de instructies voor nazorg altijd nalezen op de toestemmingsverklaring en op onze website.

8. Nu komt de nazorg. Zorg goed voor je piercing en volg de instructies die we gegeven hebben. Heb je nog vragen of twijfel je of de verzorging goed gaat? Neem dan gerust contact op. We plannen dan een afspraak in en kijken graag even met je mee.

IMG_7424_1