industrial orbital piercing

Een industrial piercing met sieraden van l’Extremiste

Een orbital piercing is een unieke vorm van lichaamsversiering waarbij twee piercings met elkaar zijn verbonden door middel van een sieraad. Bij een orbital piercing wordt veelal gebruikgemaakt van een ringetje in plaats van een staafje. De piercing bevindt zich in de meeste gevallen in het helixgebied van het oor, maar kan overal gezet worden. Wil je meer lezen over deze piercing of ben je benieuwd naar het genezingsproces of de kosten van de orbital piercing? Lees dan verder.

Orbital piercing mogelijkheden

De orbital piercing wordt vaak in de rand van het oor geplaatst. Je kunt ervoor kiezen om de piercing in het onderste deel van je oor, de oorlel te laten plaatsen of bijvorobeeld in het bovenste gedeelte van je oor. Kies je voor de plek bovenin je oor? Dan gaat de piercing door het kraakbeen heen. Er zijn verschillende manieren om deze piercing te zetten: conch naar flat of helix naar helix of oorlel naar oorlel.

Orbital piercing genezingsproces

Het genezingsproces en de duur zijn afhankelijk van de plek in het oor waar je de orbital piercing laat zetten. Kies je ervoor om de piercing in het oor te plaatsen waar kraakbeen aanwezig is? De genezingsduur is gemiddeld 6 tot 9 maanden. Wanneer je de piercing in de oorlel laat plaatsen is de genezingsduur gemiddeld 6 tot 10 weken. Dit omdat er geen kraakbeen aanwezig is in de oorlel, maar enkel zacht weefsel.

Orbital piercing zetten

Wij werken uiteraard in een hygienische ruimte, met hygienische materialen, zoals voorgeschreven door de GGD. Je vindt ons dan ook terug in de GGD database. De piercer zal eerst de locatie van de twee gaatjes zorgvuldig markeren om ervoor te zorgen dat de piercing goed wordt geplaatst en het verbindende sieraad zal passen. Vervolgens zal hij of zij de naalden door het kraakbeen van het oor steken en een piercing sieraad plaatsen. De pijn die je tijdens het piercingproces kunt ervaren, zal meer zijn dan wanneer u een piercing met een enkel gaatje krijgt. Na het zetten van de piercing zal de piercer instructies geven over de juiste nazorg om een gezonde genezing te bevorderen.

Piercing genezing

Onze piercers nemen na het piercen altijd een moment met jou voor het geven van nazorginstructies. Daarnaast vind je op onze website ook altijd de nazorginstructies. Orbital piercings zijn unieke piercings, die soms nog niet eerder in deze specifieke combinatie zijn gezet. Daarom is overleg met een ervaren piercer belangrijk. Afhankelijk van jouw wensen, je anatomie en advies van de piercer wordt de beste keuze gemaakt. Wil je meer weten? Kom gerust langs bij onze tattoo en piercing studio of neem telefonisch contact met ons op. Je kunt L’Extrémiste Arnhem vinden op Beekstraat 84 in Arnhem.