Navelpiercing

Een navelpiercing is en blijft een populaire piercing onder vrouwen. De navelpiercing geeft vooral gedurende de zomermaanden een extra touch aan jouw lichaam. Wil je meer lezen over het proces van het laten zetten van een navelpiercing, de genezing en de kosten hiervan? Wij vertellen je hier graag meer over. Je bent van harte welkom in onze tattoo en piercing studio aan de Beekstraat 84 in Arnhem.

Voorafgaand aan de afspraak

Heb je een afspraak gemaakt voor het laten zetten van de navelpiercing? Wij raden je aan om gemakkelijke kleding te dragen naar je afspraak. Een shirt dat je gemakkelijk omhoog kunt doen en een broek die niet hoog in de taille wordt gedragen zijn aan te raden. Dit maakt het zetten van de piercing gemakkelijker en zorgt ervoor dat de kleding niet te veel op je nieuwe piercing drukt.

 

Piercing zetten

Voordat de piercer de piercing kan zetten kijkt hij naar je navel om te beoordelen of deze geschikt is voor het zetten van een navelpiercing. Indien je een erg bolle navel hebt is de kans aanwezig dat er onvoldoende ruimte is voor de piercing, waardoor de piercer je zal afraden om de piercing te zetten. Is je navel geschikt voor een navelpiercing? Dan zal de piercer de huid rondom de navel ontsmetten en vervolgens markeren waar de piercing zal komen. Dit gebeurt als je rechtop staat. Wanneer je hierop akkoord hebt gegeven mag je plaatsnemen in de daarvoor bestemde stoel, de piercer vraagt je om op je rug te gaan liggen en zal door middel van een klem de huid rondom de navel vasthouden. Met een steriele naald wordt er ruimte voor de piercing gemaakt, waarna de piercer de navelpiercing door de navel zal halen.

 

Genezing

De gemiddelde genezingsduur  van een navelpiercing is 6 maanden. Afhankelijk van het op een juiste manier opvolgen van de nazorg instructies en hoe jouw lichaam op de piercing reageert kan dit korter of langer duren. Blijft je piercing pijn doen of komt er vocht/pus uit? Dan kan de kans aanwezig zijn dat je te maken hebt met een ontstoken navelpiercing.

 

Nazorg

Na het zetten van de piercing zal de ervaren piercer jou voorzien van de nodige nazorginstructies. Raak de piercing niet onnodig aan en was je handen met een antibacteriële zeep voordat je de piercing aanraakt. Wij raden je sterk af om de eerste zes weken te zwemmen met je piercing.

Ontstoken navelpiercing

Een ontstoken navelpiercing herken je aan een pijnlijke piercing, waarbij de pijn niet afneemt maar juist toeneemt. Ook kan de huid rondom de piercing warm aanvoelen, gezwollen en rood zijn en kan er wondvocht of pus uit de piercing komen. Indien je een van deze klachten blijft ervaren raden we je aan om naar onze studio te komen of contact op te nemen met je huisarts.

 

Kosten piercing

De kosten voor het laten zetten van je navelpiercing door een ervaren piercer beginnen bij L’ Extremiste vanaf 50 euro. Dit is inclusief het titanium sieraad. Wil je een aangepast basissieraad? Dan wordt hiervoor een meerprijs berekend.

L’Extrémiste Arnhem

Wil je meer informatie over het laten zetten van een piercing of wil je jouw navelpiercing bij L’ Extrémiste Arnhem laten zetten? Neem dan telefonisch contact met ons op of breng een bezoek aan onze tattoo en piercing studio aan de Beekstraat 84 in Arnhem.