Medusa piercing

Een medusa piercing is een lip piercing die wordt geplaatst in het kuiltje tussen je bovenlip en je neus. Op de afbeelding hieronder zie je een voorbeeld van een vers gezette Medusa Piercing bij ons in de shop. Wil je jezelf onderscheiden ten opzichte van de standaard lip piercing? Dan is deze lip piercing wellicht de piercing voor jou. De medusa piercing heeft zijn naam te danken aan een Grieks figuur in de mythologie. De medusa piercing accentueert je gezicht, omdat de piercing symmetrisch wordt geplaatst. De focus zal liggen op de gelijke kenmerken in je gezicht. Lees meer over deze medusa lip piercing, de genezingstijd, nazorg en kosten.

Medusa piercing zetten

Het laten zetten van een medusa piercing gaat als volgt: de piercer bekijkt het gebied waar de piercing moet komen. In de meeste gevallen zijn er geen bijzonderheden en kan de piercer markeren waar de piercing precies zal worden gezet. Na akkoord vanuit jou zal de piercing met een steriele naald worden gezet. Het zetten van de piercing wordt als gevoelig ervaren en duurt enkele seconden.

 

Genezingstijdmedusa piercing gezet bij l'Extremiste

De medusa piercing behoort tot de lip piercings en heeft hierdoor een genezingstijd van ongeveer 6 tot 14 weken. De genezingstijd is afhankelijk van het op een juiste manier opvolgen van de door de piercer gegeven nazorginstructies en de manier waarop jouw lichaam op je nieuwe piercing reageert. Wordt de piercing roder, begint deze meer pijn te doen of komt er vocht/pus uit de piercing? Neem dan altijd contact op met onze studio of je huisarts. Het kan zijn dat je lichaam de piercing afstoot of dat de piercing is ontstoken. 

 

Nazorg

Na het zetten van je medusa piercing geeft onze piercer je de benodigde nazorginstructies mee naar huis. Met een lippiercing is het verstandig om minimaal 6 weken geen orale seks te hebben. Raak je piercing enkel indien nodig aan en zorg ervoor dat je je handen met een antibacteriële zeep hebt gewassen als je hem aanraakt. Maak je piercing één keer per dag schoon met ofwel een zoutoplossingspray speciaal voor piercings of met zeep tijdens je dagelijkse douche. Wil je weten hoe je moet schoonmaken met een zoutspray? Kijk dan voor een uitgebreidere beschrijving van de toepassing op de website van L’Extrémiste.

Kosten piercing

De medusa piercing behoort tot de lip piercings. Wil je jouw piercing door een ervaren en erkende piercer laten zetten? Bij L’ Extrémiste Arnhem beginnen de kosten voor het laten zetten van een medusa piercing vanaf 50 euro. 

 

L’ Extrémiste Arnhem

Bij L’Extrémiste Arnhem ben je aan het juiste adres voor jouw medusa piercing. Wil je meer informatie ontvangen over het laten zetten van deze piercing of ben je overtuigd en wil je een afspraak maken voor het laten zetten van jouw piercing? Neem dan telefonisch contact met ons op of breng een bezoek aan onze tattoo en piercing studio aan de Beekstraat 84 in Arnhem.