Mandala tattoo

Een mandala is al honderden jaren oud maar een mandala tattoo blijft in populariteit stijgen. De mandala tattoo herken je aan cirkelvormige ontwerpen, waarbij enkel gebruik wordt gemaakt van zwarte inkt. De mandala tattoo bevat symmetrische en geometrische vormen en soms wordt er gebruik gemaakt van schaduw en dotwork. Wil je meer weten over de betekenis achter de mandala tattoo en hoe de mandala tattoo wordt gezet? Wij vertellen je er graag meer over.

Wat is de betekenis van een mandala tattoo?Mandala tattoo gezet bij L'Extremiste, op de hand

De mandala is terug te vinden in het hindoeïsme en in het boeddhisme. In verschillende culturen wordt de mandala gezien als een spiritueel symbool en dient het als hulpmiddel bij meditatie. Het woord mandala is afkomstig uit het Sanskriet en betekent cirkel. De mandala staat voor eenheid, evenwicht, balans en harmonie. Een mandala kan worden gezien als een spirituele reis die de mens aflegt om bij het middelpunt te komen. Hieronder volgt meer uitleg over het design van de mandala en bijbehorende betekenissen. De mandala beschikt dus over meerdere betekenissen, afhankelijk van het land, de culturen en de tradities.

 

Mandala tattoo klassieke design

Het klassieke mandala tattoo design bestaat uit een cirkel, waarbij het cirkelvormige design symbool staat voor het leven. De cirkel heeft geen einde en zo wordt ook het leven gezien.
Het midden van de cirkel is het centrum, dat wordt gezien als het startpunt dat symbool staat voor het begin en het oneindige. Vanuit dit punt ontstaan lijnen en punten die de mandala vorm geven. De lijnen en punten in de mandala staan symbool voor het gehele universum.

 

Mandala tattoo varianten

Naast het klassieke design van de mandala, wordt de mandala tattoo ook op vernieuwende manieren gezet als tattoo. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om schaduwen of extra elementen en/of objecten toe te voegen aan het uiteindelijke ontwerp, maar ook halve cirkel mandala’s zijn populair of mandala’s in combinatie met bloemen. Afhankelijk van de plek op het lichaam en jouw design zullen onze ervaren tatoeëerders je waar nodig adviseren.

 

Tattoo mandala laten zetten

Wil je een tattoo mandala laten zetten? Wij raden je aan om je in te lezen in de tattoo studio en de tatoeëerder die jouw tattoo zal zetten. Door het fijne lijnwerk en de symmetrie in het design van de mandala is het van groot belang dat de tattoo hygiënisch en strak wordt gezet.

 

Breng een bezoek aan onze tattoo- en piercing studio

L’ Extrémiste is een tattoo- en piercing studio aan de Beekstraat 84 in Arnhem. Wil je jouw mandala laten zetten door ervaren tatoeëerders binnen een hygiënische tattoostudio? Dan nodigen wij je van harte uit in onze studio. Neem telefonisch contact met ons op voor het inplannen van een afspraak of breng een bezoek aan onze tattoostudio in Arnhem.