Kraakbeen piercings

Kraakbeen piercings zijn en blijven razend populair en wij begrijpen maar al te goed waarom. Kraakbeen piercings behoren tot de groep oorpiercings en bieden eindeloze mogelijkheden, denk hierbij aan een helix piercing, een tragus piercing of een rook piercing. Ontdek de diverse kraakbeen piercings, de voordelen en de nadelen van deze piercings.

Wat is een kraakbeen piercing?

verschillende oorpiercings, waaronder anti tragus en daith. Allemaal kraakbeen piercing mogelijkheden.

Links zie je een tragus piercing, midden in het oor een daith piercing, en boven de oorlel zit de anti-tragus piercing

Een kraakbeen piercing is een piercing, die zoals de naam al doet vermoeden door het kraakbeen wordt gezet. Kraakbeen bevindt zich op diverse plekken in je oren. In tegenstelling tot piercings die in het zachte weefsel worden gezet, zoals je oorlel, dienen kraakbeen piercings door een ervaren piercer gezet te worden. Laat een kraakbeen piercing altijd zetten met een naald en kies er niet voor om de piercing te zetten door middel van een schietpistool. Wanneer de piercing in het kraakbeen wordt geschoten, kan dit vervelende complicaties met zich meebrengen. Het kraakbeen kan door het schietpistool versplinteren. Daarom piercen wij bij L’Extremiste met een naald. Uiteraard hebben wij ook de juiste vergunningen om dit te mogen doen.

Mogelijkheden

Zoals eerder benoemd zijn de mogelijkheden van een kraakbeen piercing eindeloos. Wij hebben de diverse piercings, die door het kraakbeen worden gezet voor je opgesomd:

 • Helix piercing: De helix piercing is een van de meest populaire oor piercings. De piercing wordt gezet in het bovenste deel van het oor.
 • Tragus piercing: De tragus piercing is naast de helix een populaire oor piercing. De tragus piercing wordt geplaatst door het stukje kraakbeen aan de voorzijde van de gehoorgang.
 • Anti-tragus piercing: De anti-tragus piercing is een variant op de tragus piercing. Deze oor piercing wordt gezet tegenover de tragus, aan de buitenkant van het oor boven de oorschelp.
 • Daith piercing: De daith piercing wordt geplaatst aan de binnenkant van het oor, boven de gehoorgang, boven de plek waar de tragus piercing gezet kan worden.
 • Rook piercing: De rook piercing is een kraakbeen piercing die geplaatst wordt in het gedeelte kraakbeen dat zich onder de oorschelp bevindt.
 • Conch piercing: De conch piercing wordt geplaatst door je oorschelp en bevindt zich in de meeste gevallen in het diepe, komvormige gedeelte van je oor.
Fresh helix piercing gezet bij L'Extremiste

Helix piercing gezet in onze studio

Voordelen

Het voordeel van een kraakbeen piercing is dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Jij bepaalt samen met de piercer de plek van jouw nieuwste sieraad. De kraakbeen piercing is eindeloos te combineren met diverse oor piercings. Daarnaast bepaal jij aan de hand van de plek van de piercing en het sieraad dat je draagt, hoe opvallend de piercing is voor anderen.

Nadelen

De kraakbeen piercings brengen voor sommigen ook een nadeel met zich mee. Kraakbeen piercings staan bekend om hun langere genezingstijd. Het kan gemiddeld 6 tot 9 maanden duren voordat de piercing volledig is genezen.

 

Nazorg kraakbeen piercing

Onze uitgebreide nazorginstructies kan je altijd hier vinden. De meest belangrijke nazorginstructies zijn:

 • Blijf zo veel mogelijk van de piercing af;
 • Slaap niet op je kraakbeenpiercing om schuin groeien te voorkomen;
 • Draai niet aan je kraakbeenpiercing;
 • Informeer bij je piercer wanneer het sieraad moet worden gedownsized (passend maken van het sieraad in je piercing) en volg dit advies strikt op. Dit is om kraakbeenbultjes te voorkomen;
 • Knelt je sieraad door eventuele zwelling? Bel met L’Extrémiste voor het maken van een afspraak. Zij kunnen een ruimer sieraad plaatsen indien nodig;
 • Ga bij twijfel over problemen met je kraakbeenpiercing altijd langs bij L’Extrémiste;  wij kunnen je adviseren over je kraakbeenpiercing en eventuele problemen. Een afspraak maken is altijd handig.

Piercing zetten bij L’ Extrémiste Arnhem

Rook piercing, gouden piercing sieraad, onderdeel van earparty, gezet bij L'Extremiste in Arnhem

Voorbeeld van Rook piercing, gezet bij L’Extremiste

Bij L’ Extrémiste Arnhem staat hygiëne en professionaliteit voorop. We hechten enorm veel waarde aan het zorgvuldig en steriel zetten van jouw piercing door onze ervaren piercers. Ben je geïnteresseerd in het verkennen van de mogelijkheden? Of ben je van plan om een afspraak te maken om deze specifieke piercing door een van onze gespecialiseerde piercers te laten plaatsen? Aarzel niet om telefonisch contact met ons op te nemen of persoonlijk langs te komen bij L’ Extrémiste Arnhem. Onze tattoo- en piercingstudio bevindt zich op Beekstraat 84 in Arnhem.