Industrial piercing

Een industrial piercing behoort tot de piercings die door het kraakbeen worden geplaatst. Laat een kraakbeenpiercing als deze altijd door een ervaren piercer met behulp van een naald zetten. Kies er nooit voor om dit type piercing te laten zetten door middel van een piercing pistool of iemand die probeert te leren piercen. Wij vertellen je graag meer over de industrial piercing, het zetten hiervan, de kosten en het genezingsproces.

Wat is een industrial piercing?industrial orbital piercing

Een industrial piercing is een term die wordt gebruikt om twee piercings te beschrijven die met elkaar worden verbonden door een lang staafje met balletjes op het uiteinde, een zogenaamde barbell. Zie hier rechts een voorbeeld. Dit houdt in dat de piercing op twee plaatsen, meestal 1,5 centimeter uit elkaar door je huid heen gaat. De populairste variant van de industrial piercing is wanneer deze verticaal in het oor wordt geplaatst. Het kan mogelijk zijn om de piercing horizontaal of op een andere wijze te plaatsen. Spreek je voorkeur uit naar onze piercer en zij zullen je adviseren over de mogelijkheden rondom de piercing.

 

Pijn industrial piercing

Het laten zetten van een piercing is vrijwel nooit volledig gevoelloos. Houd er rekening mee dat de industrial piercing eigenlijk twee individuele piercings zijn. Dit houdt in dat je dus tweemaal kort de naald van de piercing zult voelen. Het laten zetten van de piercing duurt enkele minuten, waarna de pijn ook zo verdwenen is.

 

Hoeveel kost een industrial piercing?

De kosten voor het laten zetten van een industrial piercing beginnen bij L’Extrémiste Arnhem vanaf 55 euro. Onze ervaren piercers dragen tijdens het zetten van de piercing nitril
wegwerphandschoenen en werken uitsluitend met steriele instrumenten. De piercing wordt standaard geplaatst met een sieraad van titanium. Indien je gebruik wilt maken van een ander materiaal sieraad en dit mogelijk is bij het door jou gekozen type piercing, berekenen wij een meerprijs voor het sieraad.

 

Genezingsproces

De gemiddelde geneesperiode van een industrial piercing is 4 tot 6 maanden. Afhankelijk van de nazorg en hoe jouw lichaam op de piercing reageert, kan de geneestijd ook langer zijn. Bij een industrial piercing worden er twee gaatjes in de huid en het kraakbeen gemaakt, waardoor het twee piercings betreft. Dit houdt dan ook in dat de piercings individueel van elkaar zullen genezen. Wordt de pijn of de zwelling na het zetten van de piercing erger? Ontstaan er bulten of komt er pus uit een van de piercings? Wij raden je aan om dan een bezoek te brengen aan onze tattoo en piercing studio. Onze piercers zullen je adviseren in de te nemen vervolgstappen rondom jouw piercing.

Nazorg

Nadat de piercing is gezet, ontvang je van onze piercer de benodigde nazorginstructies mee naar huis. Wij raden je aan om, net als bij iedere andere kraakbeen piercing, zorgvuldig om te gaan met je oor. Verwissel je kussensloop regelmatig en pas op met lange haren, deze kunnen gemakkelijk achter de piercing blijven haken. Probeer zo min mogelijk aan je piercing te zitten en was voordat je de piercing schoonmaakt je handen met een desinfecterende zeep of spray.

 

Industrial piercing L’Extrémiste Arnhem

Wil je jouw industrial piercing laten zetten bij L’Extrémiste Arnhem? Of wil je meer informatie over dit type piercing? Je kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken of een bezoek brengen aan onze tattoo en piercing studio aan de Beekstraat 84 in Arnhem.