Dermal piercing

De dermal piercing is een piercing die onder de huid wordt aangebracht. Door middel van een biopsy punch wordt een klein stukje huid weggehaald, waarna het sieraad dat bestaat uit een ankervoetje wordt ingebracht zodat deze kan vastgroeien. Dit maakt het mogelijk om de piercing op meerdere plaatsen op het lichaam te zetten, de meest populaire plekken voor deze piercing zijn: de borst, de hals en de arm. Benieuwd naar hoe de piercing wordt gezet, wat de genezingsduur van de piercing is en wat de kosten zijn? Wij vertellen je er graag meer over.

Dermal piercing zetten

Voordat je de dermal piercing kan laten zetten, bekijk je samen met de ervaren piercer of de gewenste plek mogelijk is. In sommige gevallen raden wij je aan om de piercing niet op de door jou gewenste plek te zetten, omdat de kans groot is dat je met de piercing ergens achter blijft haken. Indien de door jou gewenste plek mogelijk is, zal de piercer het gebied ontsmetten. De huid wordt samen gepakt en door middel van het instrument wordt op de gewenste plek een gaatje gemaakt waar een stukje huid wordt weggehaald. De piercer plaatst vervolgens door middel van een tang het sieraad in de huid, waarna het sieraad vastgeklikt wordt en vast kan groeien.

 

Prijs

De kosten voor het laten zetten van een dermal piercing zijn 75 euro. Wanneer je de piercing op een juiste manier zonder de nodige risico’s door een ervaren piercer wil laten verwijderen, betaal je hiervoor 10 euro.

 

Nazorg

Raak de piercing zo min mogelijk aan en wanneer je de piercing aanraakt doe je dit enkel met gewassen, schone handen. Na het zetten van de piercing dien je de piercing de eerste 10 weken gedurende de nacht af te dekken met een pleister. De piercer zal je na het zetten van de dermal piercing voorzien van de benodigde instructies omtrent de nazorg van je nieuwe piercing.

 

Genezingsproces

Het genezingsproces van een dermal piercing duurt gemiddeld 6 maanden tot een jaar. De duur is onder andere afhankelijk van het op een juiste manier opvolgen van de nazorginstructies en hoe jouw lichaam op het nieuwe sieraad reageert.

Dermal piercing verwijderen

Wil je jouw dermal piercing verwijderen? Breng dan altijd een bezoek aan de piercing studio waar je de piercing hebt laten zetten. Probeer de piercing niet zelf te verwijderen. De piercer zal de piercing zorgvuldig uit de huid halen zonder de huid te veel te beschadigen.

 

L’Extrémiste Arnhem

Wil je meer informatie over het laten zetten van een dermal piercing of ben je overtuigd en wil je een afspraak maken? Neem hiervoor telefonisch contact met ons op of bezoek onze tattoo en piercing studio aan de Beekstraat 84 in Arnhem.