Daith piercing

De Daith piercing is een oorpiercing die net boven de tragus wordt geplaatst. Je ziet hieronder een voorbeeld van een Daith die bij L’Extremiste is gezet. De daith wordt gezet in het kleine stukje kraakbeen net boven de gehoorgang en sluit aan op de basis van de helix. Deze piercing ligt vrij diep in het oor en staat bekend om zijn werking tegen migraine. Of de daith piercing daadwerkelijk bijdraagt aan het verminderen van migraine is niet wetenschappelijk bewezen. Naast het eventueel verminderen van migraine, is de daith piercing een oorpiercing die wordt gezet als versiering van het lichaam.

Daith piercing migrainedaith piercing gezet bij l'extremiste

Zoals we net kort hebben benoemd staat de daith piercing erom bekend dat de piercing kan helpen bij het verminderen van migraine. De reden hiervan is, dat de piercing bepaalde acupunctuurpunten in het oor zou stimuleren. Helaas is het niet wetenschappelijk bewezen dat de piercing migraine vermindert, wel zijn er veel positieve verhalen van mensen die aangeven dat de migraine is verminderd, minder vaak voorkomend en minder heftig is.

Wij van L’ Extrémiste Arnhem kunnen je helaas geen garantie bieden dat de Daith piercing jouw migraine zal verminderen. Ben je op zoek naar een mooie oorpiercing en kan het een bijkomend voordeel zijn dat het jouw migraine wellicht vermindert? Dan is deze piercing misschien de overweging waard.

 

Daith piercing gevaarlijk

Een daith piercing gevaarlijk? Net zoals ieder andere piercing brengt ook de daith piercing eventuele risico’s met zich mee. Het is van belang dat je de piercing laat zetten bij een erkende tattoo en piercing studio, waarbij hygiëne hoog in het vaandel staat. Laat de piercing piercen en besluit niet om de piercing te laten schieten. Doordat de piercing in het kraakbeen wordt geplaatst, is er bij het laten schieten van de piercing kans op het versplinteren van het kraakbeen. Hierdoor kan het oor beschadigd raken en kunnen er ontstekingen in het oor ontstaan. Wanneer je naar een erkende piercing studio gaat en de nazorg instructies op een juiste manier opvolgt, is de kans op een ontsteking of problemen met de piercing erg klein.

 

Daith piercing zetten

De piercer beoordeelt eerst je oor voordat hij de piercing zal zetten. Vervolgens wordt het oor schoongemaakt en wordt er bepaald waar de piercing geplaatst zal worden. De piercing wordt met een steriele naald gezet. De daith piercing is een kraakbeenpiercing, waardoor er rekening gehouden dient te worden met een geneesperiode van 6 tot 9 maanden.

 

Prijs

De kosten van een daith piercing bij L’ Extrémiste Arnhem beginnen vanaf 50 euro. Wij raden je aan om de piercing altijd te laten piercen met een piercingnaald door een door de GGD gekeurde tattoo en piercing studio.

Nazorg

De nazorg van de daith piercing bestaat net als bij ieder andere piercing uit het schoonhouden van de piercing. Raak de piercing niet onnodig aan en besteed extra aandacht aan alles dat met de piercing in contact komt. Verschoon je kussensloop regelmatig, probeer niet op de piercing te slapen en pas op met je haren en het afdrogen van je hoofd. Onze piercers zullen je na het zetten van de piercing voorzien van de benodigde nazorg informatie. Het is belangrijk dat je een oorpiercing die door kraakbeen wordt gezet laat downsizen na 2 tot 3 maanden als deze goed heelt. Downsizen is het korter maken van een staafje of het plaatsen van een kleiner ringetje dan er is ingezet bij het piercen. Dit kan een goede genezing bevorderen.

 

Daith piercing sieraad kopen

Naast het laten zetten van een daith piercing, ben je bij L’ Extrémiste Arnhem aan het juiste adres om een daith piercing te kopen. Onze piercings zijn van hoogwaardige kwaliteit om de kans op allergische reacties te verkleinen.

een model-oor met een voorbeeld van een earparty, sieraadDaith piercing ontstoken

Ondanks het op een juiste manier opvolgen van de nazorginstructies na het zetten van jouw piercing, kan het mogelijk zijn dat de piercing ontstoken raakt. Je herkent een ontstoken piercing aan een gevoelige, pijnlijke piercing die steeds pijnlijker wordt. Daarnaast kan het gebied rondom de piercing rood zijn en kan er pus uit de wond komen. Is dit het geval bij jouw piercing? Dan raden we je aan om contact met ons op te nemen. Zodat onze piercers naar je piercing kunnen kijken en eventuele vervolgstappen kunnen adviseren.

 

Piercing zetten bij L’ Extrémiste Arnhem

Wil je graag meer informatie over het laten zetten van een piercing of wil je een afspraak maken voor het laten zetten van de piercing? Breng een bezoek aan onze tattoo en piercing studio of neem telefonisch contact met ons op. Je vindt L’Extrémiste Arnhem aan de Beekstraat 84 in Arnhem.