conch, daith, helix en lobe piercings zichtbaar. Gezet bij l'extremiste

Middelste sieraad met steentje is een conch piercing

Conch piercing

Een conch piercing is een kraakbeen piercing die door je oorschelp heen gaat. De piercing wordt geplaatst door het dikste stuk kraakbeen in je oor. De conch piercing kan op verschillende plekken in je oor worden gezet. Ben je benieuwd naar hoe deze piercing wordt gezet, welke variaties er mogelijk zijn en wat de prijs is van een conch piercing? Lees dan snel verder, wij vertellen je er graag meer over.

Inner conch piercing

De inner conch piercing is een oorpiercing die in het komvormige gedeelte van de oorschelp wordt gezet. De piercing heeft zijn naam te danken aan de plek waar de piercing wordt gezet, namelijk de binnenkant van je oor.

Outer conch piercing

Nu je bekend bent met de plek van de inner conch piercing, begrijp je vast ook waar de outer conch piercing zich bevindt. De outer conch piercing zit dicht tegen de buitenrand van het oor aan, maar is niet hetzelfde als de helix piercing. De helix piercing zit hoger in je oor en bevindt zich tegen de buitenste rand van het oor aan.

Pijn

De conch piercing is een kraakbeenpiercing die door het dikste gedeelte kraakbeen in het oor wordtgezet. Hierdoor kan de piercing wat gevoeliger zijn om te zetten. De pijn die je tijdens het zetten van de piercing zult ervaren is afhankelijk van jouw pijngrens. Daarnaast duurt de pijn enkele seconden en zal de pijn vrijwel direct afnemen wanneer de piercing is gezet.

Genezingstijd

De conch piercing behoort tot de kraakbeenpiercings. Dit type oorpiercings staat bekend om een langere genezingsduur. Het is van groot belang dat je de nazorginstructies van de piercer juist opvolgt, dit voorkomt de kans op complicaties en bevordert het genezingsproces. De gemiddelde genezingstijd van de conch piercing is 6 tot 9 maanden. Houdt hierbij rekening dat ieder persoon anders kan reageren op de piercing en het dus langer of korter kan duren voordat de piercing volledig is genezen. Hou rekening met het downsizen van je conch piercing. Vraag je piercer naar wanneer je je conch piercing mag komen downsizen. Dit is het op maat maken van het piercing sieraad. Het sieraad dat wordt geplaatst bij het zetten van een conch piercing is altijd wat langer dan de uiteindelijk precies passende maat. Dit is om eventuele zwelling in de genezingstijd op te kunnen vangen. Als na een aantal maanden de piercing goed geneest is het van belang om een passend staafje te laten plaatsen. Dit kan kraakbeenbultjes voorkomen die kunnen optreden door een te groot sieraad.conch piercing gezet bij l'extremiste

Prijs

De prijs voor het laten zetten van een conch piercing begint bij L’ Extrémiste Arnhem vanaf 50 euro. Bekijk ook hier onze actuele prijzenlijst.

L’ Extrémiste Arnhem

Wil je graag meer details ontvangen over het laten zetten van een conch piercing, of wens je een afspraak te maken voor het plaatsen van deze bijzondere piercing? Aarzel niet om langs te komen in onze tattoo- en piercingstudio, of neem telefonisch contact met ons op. Je kunt L’Extrémiste Arnhem vinden op Beekstraat 84 in Arnhem.