Bloemen tattoo: niet voor niets een klassieker

Overweeg jij het laten zetten van een bloemen tattoo? De bloem blijft een ontzettend populaire tattoo onder zowel mannen als vrouwen. Doordat er veel variaties zijn met type bloemen en stijlen kun je de bloemen tattoo volledig personaliseren naar wat jij mooi vindt. Daarnaast kan een bloemen tattoo worden gezet omdat je deze simpelweg mooi vindt, maar in de meeste gevallen draagt de tattoo een diepere en symbolische betekenis met zich mee. 

Populaire bloemen

Er zijn enkele type bloemen die erg populair zijn wanneer het op tattoo’s aankomt. Onderstaande bloemen worden veel als tattoo gezet.

 

Roos tattoo

De roos is een tijdloze bloem en zeer populair om als tattoo te laten zetten. De roos symboliseert liefde, maar kan ook andere betekenissen hebben als dankbaarheid, vrede, het afscheid of een nieuw hoofdstuk. De roos kan op diverse manieren en stijlen worden gezet.

bloemen tattoo kleur

Geboortebloem tattoo

De geboortebloem is een populaire tattoo die symbool staat voor de maand waarin iemand is geboren. Iedere maand heeft een ander soort bloem, met een eigen, unieke betekenis. Je kunt ervoor kiezen om je eigen geboorte bloem te zetten of die van een geliefde of dierbare. 

 • Januari: de anjer en het sneeuwklokje 
 • Februari: de iris en het viooltje 
 • Maart: de narcis 
 • April: de pronkerwt en het madeliefje
 • Mei: meidoornbloesem en het lelietje-van-dalen 
 • Juni: kamperfoelie en een roos 
 • Juli: de waterlelie en de delphinium 
 • Augustus: de klaproos en de gladiool 
 • September: de dag bloem en de aster
 • Oktober: cosmea en de goudsbloem 
 • November: de chrysant 
 • December: de narcis en de hulst

 

Lotus bloem tattoo

Naast de roos is ook de lotusbloem een populaire tattoo. De lotus staat voor zuiverheid en komt veel voor in India en Indonesië. De lotusbloem heeft een diepere betekenis. De bloem groeit in een moerasachtig gebied, waarbij de wortels zich diep in de modderige bodem bevinden. De lotus groeit uit tot een prachtige bloem boven het wateroppervlak. De levensloop van de lotus wordt vaak gekoppeld aan persoonlijke groei en het doorstaan en overwinnen van een moeilijke periode in het leven. 

Bloemen tattoo laten zetten

Wil jij jouw favoriete bloem of die van je dierbare laten tatoeëren? Dan ben je bij L’Extrémiste Arnhem aan het juiste adres. Onze ervaren tatoeëerders denken graag met je mee in het uiteindelijke ontwerp van jouw tattoo. Binnen onze tattoo en piercing studio staat hygiëne hoog in het vaandel. Wij hebben jarenlange ervaring en onze tattoo en piercingstudio inmiddels een bekend begrip in Arnhem en omgeving. Uiteraard kan je ons vinden in de GGD database. Wil je een afspraak maken? Neem hiervoor telefonisch contact met ons op, of breng een bezoek aan onze studio aan de Beekstraat 84 in Arnhem.

Bloemen tattoo’s gezet bij L’Extremiste

Hieronder een aantal voorbeelden van tattoeages die door de artiesten in onze shop gezet zijn. Ben je benieuwd naar meer? Bekijk onze instagram pagina. Daar delen we ons meest recente werk.