Antitragus piercing

verschillende oorpiercings, waaronder anti tragus en daithDe antitragus piercing is een opvallende en trendy oorpiercing die wordt gezet in het kleine uitsteeksel van het kraakbeen boven de oorlel. Hier rechts zie je een voorbeeld, gepierced in onze studio. De tragus bevindt zich aan de voorkant van het oor en beschermt de gehoorgang, de antitragus bevindt zich aan de tegenovergestelde zijde, aan de bovenkant van het oor. Ben je benieuwd naar deze oor piercing, wil je meer weten over het genezingsproces en de pijn van de piercing? Lees dan verder.

Antitragus piercing zetten

Laat de antitragus piercing altijd door een ervaren piercer zetten. De antitragus piercing wordt door een dikker stuk kraakbeen dan bij sommige andere oor piercings gezet. Om complicaties aan de piercing en je oor te voorkomen, raden we een ervaren piercer aan, die de piercing met een steriele naald zorgvuldig en veilig zet. Voordat de piercing gezet zal worden, beoordeelt de piercer jouw oor. Indien de piercing gezet kan worden, markeert de piercer de plek van de piercing door middel van speciale inkt. Na akkoord van de positie, zal hij met een steriele naald een gaatje maken in jouw kraakbeen, waarna de antitragus piercing wordt geplaatst.

Genezingsproces

De genezingstijd kan bij een antitragus piercing langer zijn dan bij piercings die door zacht weefsel worden gezet. Kraakbeenpiercings staan bekend om een langere genezingsduur van gemiddeld 6 tot 9 maanden. Volg de nazorginstructies op een juiste manier op en vraag aan je piercer wanneer je het sieraad mag gaan verwisselen. Houdt gedurende het genezingsproces tekenen van infectie in de gaten. Neemt de pijn na het zetten van de piercing toe, is de piercing extreem rood, is er een zwelling aanwezig of komt er pus uit de piercing? Neem dan altijd contact op met L’Extrémiste.

Nazorg antitragus piercing

Na het zetten van de antitragus piercing zal de piercer je de benodigde nazorginstructies mee naar huis geven. Raak de piercing niet onnodig aan en was je handen met antibacteriële zeep wanneer je de piercing aan dient te raken. Draai daarnaast niet aan het sieraad.

L’ Extrémiste Arnhem tattoo en piercingstudio

Ben je geïnteresseerd in het laten zetten van een anti tragus piercing bij L’Extrémiste Arnhem, of heb je vragen over het plaatsen van deze specifieke piercing? Neem gerust telefonisch contact met ons op of kom langs bij onze tattoo- en piercingstudio op de Beekstraat 84 in Arnhem. We staan klaar om je te helpen!