Ingetrokken tepel

Een ingetrokken tepel is een onschuldige, maar soms toch vervelende aandoening. Een ingetrokken tepel kan aangeboren zijn of door het geven van borstvoeding ontwikkeld zijn. In zeer zeldzame gevallen duidt een ingetrokken tepel op een ernstige onderliggende aandoening. Een ingetrokken tepel kan opgelost worden met het laten zetten van een tepelpiercing, wij vertellen je hier graag meer over.

Ingetrokken tepel, wat is het?

Een ingetrokken tepel is, zoals de naam al doet vermoeden een tepel die naar binnen is getrokken of plat is. Een ingetrokken tepel kan voorkomen bij zowel mannen als vrouwen. Doordat een ingetrokken tepel in de meeste gevallen een onschuldige aandoening is, wordt het gezien als een cosmetisch probleem. Wanneer je de tepel wil corrigeren door middel van een operatie zijn hier bij klinieken hoge kosten aan verbonden. Dit maakt het voor sommigen niet mogelijk om dit cosmetische probleem op te lossen. Een tepelpiercing kan tegen een lager bedrag een oplossing bieden.

 

Verschillende categorieën

Artsen hebben de ingetrokken tepel onderverdeeld in drie categorieën. De categorieën vertellen meer over de mate waarin de ingetrokken tepel zich bevindt.

Type 1.
Wanneer jouw tepels naar buiten komen wanneer je ze bijvoorbeeld blootstelt aan kou, tijdens opwinding of wanneer je de tepel handmatig naar buiten kunt brengen spreken we over een ingetrokken tepel type 1.

Type 2.
Bij type 2, is het mogelijk om de ingetrokken tepel naar buiten te trekken maar wordt dit bemoeilijkt. De tepels trekken zich na het uitrekken direct weer terug naar binnen.

Type 3.
Artsen spreken over type 3 bij een ingetrokken tepel, wanneer de tepel volledig lijkt ingetrokken te zijn. Het is vrijwel onmogelijk om de tepel naar buiten te trekken.

 

Tepelpiercing

Een tepelpiercing is een goedkoper en gemakkelijker alternatief dan verschillende chirurgische opties. De tepelpiercing kan de oplossing bieden bij een ingetrokken tepel. De piercer zal de tepel naar buiten halen door middel van koude lucht, een tang of een vacuumpompje. Door een staafje door de tepel te plaatsen, wordt de tepel uitgerekt en lichtelijk naar buiten getrokken. Het geplaatste staafje zorgt ervoor dat de tepel in deze positie wordt gehouden en zich niet meer kan intrekken. Wanneer de tepelpiercing wordt verwijderd is het mogelijk dat de tepel zich weer opnieuw intrekt.

 

Breng een bezoek aan onze tattoo-en piercing shop

Wanneer je te maken hebt met een ingetrokken tepel en dit cosmetische probleem wil oplossen kan een tepelpiercing dus een uitstekende oplossing zijn. Neem telefonisch contact met ons op om een afspraak te maken of breng een bezoek aan onze tattoo en piercing studio in Arnhem. Je vindt L’ Extrémiste aan de Beekstraat 84 in Arnhem.