Fine Line Tattoo

Een fine line tattoo is een tattoo die wordt gezet met fijne lijnen. De fine line tattoo wordt subtiel en met een dunne naald gezet. Dit zorgt ervoor dat het uiteindelijke resultaat van de tattoo zacht en subtiel is, in tegenstelling tot de traditionele tattoo’s die worden gezet met wat dikkere lijnen. Ben je geïnteresseerd in een fine line tattoo en wil je weten hoeveel het kost en of het pijn doet? Lees dan verder.

Wat is een fine line tattoo?

Zoals eerder vermeld en de naam al aangeeft, is een fine line tattoo een tattoo die met dunnere lijnen wordt gezet. Fine line tattoo’s zijn momenteel erg populair.

 

Doet een fine line tattoo pijn?

Een fine line tattoo blijft een tattoo. Met behulp van speciale inkt en een dunne naald wordt het door jou gekozen ontwerp permanent getatoeëerd op de gewenste plek. De pijn die je tijdens het zetten van de fine line tattoo ervaart, varieert afhankelijk van je eigen pijngrens en de gekozen locatie.

 

Wat zijn de kosten van een fine line tattoo?

De kosten van een fine line tattoo variëren afhankelijk van het gekozen ontwerp. De prijs van een tattoo is afhankelijk van meerdere factoren zoals grootte, details, plaatsing, soort ontwerp, moeilijkheidsgraad etc. Voor een nauwkeurige prijsindicatie raden we je aan om onze tattoo- en piercing studio te bezoeken. Onze ervaren tatoeëerders bekijken je ontwerp en zullen je op basis daarvan informeren over de kosten van het zetten van de tattoo. Soms is het handig om een tekenontwerp te laten maken bij L’Extrémiste, hiervoor betaal je 50 euro aan de tattoo artiest. Deze gaat dan een tattoo ontwerp voor je maken.

 

Vervaagt een tattoo met dunne lijnen sneller?

De kans op vervagen van lijnen is bij een fine line tattoo een klein beetje groter dan bij een tattoo met normale lijnen. Als je je fine line tattoo laat zetten bij een erkende tattooshop, door een ervaren tatoeëerder, en je de juiste nazorginstructies volgt, heb je kans dat jouw tattoo heel lang goed blijft.

Voorzorgsmaatregelen

Als je van plan bent een fine line tattoo te laten zetten, raden we je aan om dezelfde voorzorgsmaatregelen te volgen als bij een traditionele tattoo. Een incorrecte opvolging van deze instructies kan het zetten van de tattoo bemoeilijken of zelfs leiden tot complicaties tijdens of na het proces.

  • Vermijd alcohol, koffie en drugs 24 uur voor je tattoo afspraak.
  • Gebruik geen ibuprofen of andere bloedverdunnende middelen 24 uur voor de behandeling.

 

Zwangerschap en tattoo

Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, is het niet mogelijk om een tattoo te laten zetten. Dit is om infectierisico bij zwangerschap uit te sluiten. Als je een kind draagt is je lichaam druk bezig met het zwangerschapsproces. Een niet uit te sluiten risico is dat een tattoo niet goed heelt of wordt afgestoten in de periode van zwangerschap en daaropvolgende eventuele borstvoeding tijd.

 

Medicatie en tattoo

Als je bloedverdunners slikt is het raadzaam om eerst bij je arts of specialist te informeren of het verstandig is om een tattoo te laten zetten. In sommige gevallen mag er bij het gebruik van bloedverdunners een verlaagde dosering worden aangehouden voorafgaand aan het zetten van een tattoo zodat je niet of minder bloedt tijdens het aanbrengen van de tattoo en de wondheling

 

Diabetes en tattoo

Tatoeages zijn volkomen veilig, zolang ze worden uitgevoerd in een goedgekeurde tattoo studio zoals tattoo studio L’Extrémiste waarin de hygiëneregels van de GGD worden gevolgd. Zeg tegen de tatoeëerder dat u diabetes heeft. Overweeg je arts of andere zorgverleners te informeren over je wens een tatoeage te zetten. Zij kunnen je hemoglobinegehalte controleren en bevestigen dat je bloedglucosewaarde stabiel genoeg is voor een correcte genezing.

 

Nazorginstructies

Na het zetten van je tattoo is het belangrijk om de volgende nazorginstructies te volgen om complicaties te voorkomen. Lees meer over de nazorginstructies

 

Fine Line Tattoo in Arnhem

Wil je een fine line tattoo laten zetten in Arnhem of de nabije omgeving? Dan ben je bij
L’Extrémiste Arnhem aan het juiste adres. Onze ervaren tatoeëerders streven ernaar om de tattoo volgens jouw wensen te creëren. Als je advies nodig hebt over het gekozen ontwerp of vragen hebt over het laten zetten van een fine line tattoo, neem dan telefonisch contact met ons op of kom langs in onze tattoo- en piercing studio aan de Beekstraat 84 in Arnhem.